top of page

The Best company structure for your business | چرا باید در ساختار کسب و کارتان تجدید نظر کنید

Updated: Apr 5, 2021


چرا باید در ساختار کسب و کارتان تجدید نظر کنید


| نویسنده: برزین رنجبری، مارچ ۲۰۲۱

| مدت مطالعه: ۱۰ دقیقه | سطح: متوسط |




پیش از آنکه به مقایسه و پیشنهاد بهترین نوع ساختار برای کسب و کار شما بپردازم، پیشنهاد می کنم تا با مطالعه انواع شرکت ها در آمریکا از حیث ساختار با ویژگی های آن ها بیشتر آشنا شوید.


با فرض اینکه انواع شرکت ها و ویژگی های آن ها را به طور کامل می دانید، با هم بررسی خواهیم کرد که چرا ساختار و ترکیب شرکت های ما در موفقیت و سوددهی کسب و کار ما تعیین کننده خواهد بود.


یک شرکت یا چند شرکت؟

اگر کسب و کار کوچک و ساده ای دارید، به عنوان مثال یک فروشگاه کوچک و یا کسب و کار ۲-۳ نفره خانوادگی را اداره می کنید، به احتمال زیاد تنها داشتن یک شرکت حقوقی به منظور تفکیک حساب های شخصی از بیزینس و پرهیز از پرداخت مالیات بیش از حد، کفایت خواهد کرد. در این حالت اجتناب از پیچیدگی های غیر ضروری نه تنها به کاهش هزینه های حقوقی و حسابداری کمک خواهد کرد بلکه مدیریت و اداره آن هم عملی تر خواهد بود.

در مقابل، اگر کسب و کار بزرگتری دارید، به عنوان مثال بعضی از فعالیت های شما عملیاتی و بخش دیگری به کمک تجهیزات و ماشین آلات صورت گرفته و همینطور چندین نیروی انسانی در اختیار دارید، به احتمال زیاد تفکیک فعالیت ها و یا ایجاد شرکت های چتری به حداکثر سازی مزایای مالیاتی، کاهش ریسک ها و مسئولیت های حرفه ای و نهایتا افزایش درآمد خالص منجر خواهد شد. در این شرایط سوال بعدی که پیش می آید این خواهد بود که تفکیک شرکت ها بهتر است یا ساختار چتری.


ساختار چتری

به دلایل گوناگونی از جمله تجمیع درآمد ها، بالانس نمودن مالیات ها، افزایش قدرت چانه زنی، کنترل و مدیریت بهتر چندین شرکت، از ساختار های چتری مثل هولدینگ ها استفاده می شود. به عنوان مثال، شما به صورت همزمان یک کسب و کار ساختمانی را اداره می کنید و از طرف دیگر سود حاصل از این کسب و کار را به صورت املاک پس انداز می کنید. در این ساختار ممکن است شرکتی برای انجام فعالیت های ساختمانی تاسیس کنید. همزمان، شرکت دیگری برای سرمایه گذاری و هر دوی این شرکت ها به عنوان زیر مجموعه و در مالکیت یک شرکت هولدینگ قرار داشته باشند که مالک شرکت هولدینگ هم شما، خانواده شما و یا ترکیبی از شما و شرکای دیگر شما باشند.



ساختار تفکیکی

برای درک بهتر این ساختار یک مثال خواهم زد. فرض کنید که شما یک کسب و کار صنعتی را مالک بوده و اداره می کنید که شامل ۱۵ کارمند، تعدادی ماشین آلات و تجهیزات و همچنین یک کارگاه، فروشگاه یا انبار (املاک و مستغلات) می باشد. در این ساختار می بایست یک شرکت سرمایه گذاری که مالک املاک و مستغلات این کسب و کار، یک شرکت منابع انسانی که مسئول امور اداری و پرسنلی کارمندان، یک شرکت اجاره تجهیزات که مالک ماشین آلات و تجهیزات، و نهایتا یک شرکت صنعتی که مسئول کلیه فعالیت های عملیاتی کسب و کار شما باشد تاسیس نمود. سوالی که ممکن است در اینجا مطرح شود اینست که چرا اینهمه شرکت؟ به این دلیل که در ساختار تفکیکی، نه تنها هر یک از آنها مسئولیت و نقش متفاوتی را ایفا خواهند کرد بلکه هریک از آنها به تنهایی مزایای مالیاتی را حداکثر نموده و از طرف دیگر ریسک ها و مسئولیت های حقوقی را نیز حداقل خواهند نمود. هنوز برایتان پیچیده است؟ نگران نباشید، توضیح می دهم ولی یه یاد داشته باشید که هدف ایجاد همین پیچیدگی هاست چرا که در ادامه خواهید دید این پیچیدگی چطور به کسب و کار شما کمک خواهد کرد و نقش هر یک از این شرکت ها چیست؟


شرکت سرمایه گذاری (۱):‌ ملک خریداری شده توسط این شرکت به شرکت صنعتی (۲) که وظیفه امور عملیاتی و بهره برداری را دارد اجاره داده می شود. با این کار یک بار هزینه های شرکت صنعتی (۲) با اهداف مالیاتی بالاتر رفته بالاتر و از طرف دیگر همین شرکت سرمایه گذاری (۱) به دلیل محاسبه استهلاک در پایان سال، درآمد مثبتی نشان نداده و یا کمتر نشان خواهد داد.

شرکت منابع انسانی (۳): همواره استخدام کارمند از سوی دولت فدرال مورد حمایت قرار داشته و این موضوع تخصصی فعالیت باعث خواهد شد تا نه تنها سود وام های دریافت شده توسط این شرکت حداقل ممکن باشد، بلکه در شرایط خاص و بحران هایی مثل ۲۰۰۸ و یا همه گیری کرونا، وام های بلاعوض و کمک های فدرال قابل توجهی به این شرکت ها تعلق خواهد گرفت. همچنین در صورت بروز اختلاف بین کارمند و کارفرما، حوادث حین کار و غیره، مسئولیت در همین شرکت محدود شده و خطری کل کسب و کار را تهدید نخواهد کرد.

شرکت اجاره تجهیزات (۴): وظیفه این شرکت دریافت وام های کم بهره (با پشتوانه تجهیزات صنعتی) و اجاره آنها به شرکت صنعتی (۲) خواهد بود. با این کار هم استهلاک تجهیزات از لحاظ مالیاتی حداکثر خواهد شد، هم هزینه های شرکت صنعتی به دلیل پرداخت اجاره به این شرکت بالاتر رفته و به طبع آن مالیات کمتری محاسبه خواهد شد و هم ممکن است به دلیل نوع کاربری زمین یا کارگاه محل فعالیت شرکت صنعتی (۲) و یا به عبارتی zoning و جدا بودن محل ثبتی این شرکت نیازی به اجاره مستغلات با کاربری صنعتی نباشد.


این تنها یک مثال بسیار ساده از شرکتی با فعالیت محدود بود حالا فرض کنید که کسب و کار های بزرگتر گاها تا صدها شرکت در ساختار خود داشته و از حداکثر مزایای مالیاتی استفاده می نمایند. همانطور که متوجه شدید، این کار نه تنها غیر صحیح و یا فرار از قانون و پرداخت مالیات نبوده، بلکه استفاده از ظرفیت های قانونی در این بخش ها می باشد. اگر در ساختار کمپانی های سایز متوسط و بزرگ دقت کنید، ساختاری با این شباهت در آنها خواهید یافت نه به این دلیل که بزرگ هستند بلکه به این دلیل که به دلیل داشتن منابع مالی کافی، از مشاوران کسب و کار، حقوقی و البته مالیاتی بهره می برند.




ساختار ترکیبی

در این ساختارها، ابتدا تفکیک وظایف و تاسیس شرکت های حقوقی جداگانه برای هر کدام و نهایتا زیر مجموعه شرکت هولدینگ قرار گرفتن در دستور کار خواهد بود.



نتیجه گیری

اگر فعالیت کسب و کار شما فراتر از یک کارگاه خانگی، فروشگاه کوچک و یا به کمک تعداد بیشتری پرسنل به غیر از همسر و فرزندان شما اداره می شود، قطعا با در اختیار گرفتن مشاور کسب و کار و یا مشورت با وکیل یا حسابدار خود، بهترین ساختار را برنامه ریزی و ایجاد نمایید.

 
 
 

Copyright 2021 © All Rights Reserved.

bottom of page